وقتی کودکتان غذا نمیخورد چه باید بکنید؟
* غذاهای جدید را به شیوهای جذاب و تدریجی به کودک معرفی کنید. اگر کودک مکرراً از خوردن سر باز میزند، سعی کنید غذای دیگری با همان ارزش غذایی به او بدهید.
* الگوی خوبی باشید. شاید بچهها تمایلی به امتحان کردن غذاهای جدید نداشته باشند؛ اما اگر ببینند پدر و مادر آن را میخورند، دیر یا زود دلشان میخواهد آنها نیز غذا را امتحان کنند. به همین دلیل مهم است که همهی اعضای خانواده سر میز غذا با هم باشند و یک غذا را بخورند.
* از اولویتهای غذایی کودک در اضافه کردن غذایی جدید به رژیم غذایی او استفاده کنید. خلاقیت محدودیتی ندارد، مخصوصاً در زمینهی آشپزی. شما میتوانید انتخابهایی به کودک ارائه بدهید که تشویق به خوردن شود. ظاهر غذا اهمیت زیادی دارد پس ابتکار به خرج دهید.
* اگر کودک دوست ندارد غذای جدیدی بخورد، صبور باشید و به تلاش خود ادامه دهید. عصبانی نشوید. اگر کودک شما بدون اینکه واکنش منفی نشان بدهد از خوردن غذایی امتناع میکند، مثلاً تهوع یا استفراغ ندارد، کمکم یاد خواهد گرفت غذای جدید را نیز امتحان کند.
بعد از عفونت طبیعی است که کودک کمی وزن کم کند، اما این وزن از دست رفته فوراً برمیگردد. از اشتها و الویتهای غذایی کودک در این زمان برای کمک به وزن گرفتن او استفاده کنید.
در پایان
یادتان باشد تغذیه فقط برای وزن گرفتن نیست. مصرف زیاد غذاهای شیرین که فرآوری شده هستند و چربیهای ترانس زیادی هم دارند نباید برای کمک به وزن گرفتن کودک استفاده شوند.
چاقی کودکان یک معضل جدی است که باید به هر قیمتی شده از آن پیشگیری کنید.
فراموش نکنید که زمان صرف غذا باید زمانی خوشایند برای تمام خانواده باشد. این فضا و رابطهی مثبت بر اشتهای کودک اثر میگذارد. در واقع این اصل در مورد همهی افراد و در هر سن و سالی صدق میکند.
اگر کودک غذا خوردن را همراه با یک اتفاق خوب و دوست داشتنی دیگر مرتبط بداند، بهتر میتواند بر بیاشتهاییاش غلبه کند. اگر کودک شما خوب غذا نمیخورد، شاید پزشک او ویتامینها یا مکملهای غذایی تجویز کند تا کودک سالمتر وزن بگیرد.
:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0