در این مقاله به ارزیابی اشکال برگه چاپی و مشخصات و ویژگیهای آنها می پردازیم . البته در ابتدا نگاهی به تاریخچه ورقه چاپ داریم . کلمه برگه از یک واژه و کلمه چینی به نام کاکتز گرفته شده می باشد . اما امروزه برگه رکن حیاتی و مهمی در صنعت چاپ به شمار میرود . این به عامل ویژگیهای یگانه کاغذ هست که نقش انتخاب کنندهای در چاپ و کیفیت تولیدها چاپی به وجود میاورد . فی مابین ورقه چاپی , مرکب و دستگاههای چاپ رابطه متقابلی وجود داراست از این رو درک ویژگی ها برگه چاپی در کیفیت چاپ زیاد مؤثر میباشد . در این مطلب بهصورت مختصر به این مقوله پرداخته شده میباشد .
تاریخچه چاپ بنر
کاغذ چینیها برای اولین توشه خاطره گرفتند که از پوست درخت توت خمیری صحیح نمایند و از آن صفحه بسازند آنها با طولانی تر کردن تکههای الیاف , کتان , کنف و حتی تورهای ماهی گیری کهنه به خمیر مزبور به آن استحکام بیشتری میبخشیدند .
تاریخچه صفحه برای تالیف در امپراتوریهای متفاوت مختلف میباشد برای نمونه در:
بینالنهرین
از لوحههای گلی مصر
از پاپیروس چین
از لوحههای چوبی , نمد با قلممو و پارچه ابریشمی برای نوشتن استفاده میکردند . تسائی لون در سال 105 میلادی خاطره گرفت که از قطعات کهنه و مازاد ابریشم خمیر تهیه کرده و آن را بهصورت ورقههای نمد درآورد . پس از آن وی بهجای ابریشم از خیزران و چوب درخت توت به کارگیری میکرد . درواقع اولین اختراع کننده ورقه در دنیا وی می باشد . پس از ورود اسلام به ایران, مسلمانان یک سری اسیر از چین با خویش به سمرقند آوردند و در آنجا رویه تهیه صفحه را از آنها یاد گرفته و با بهبود آن اولی صفحه اهل ایران را تهیه نمودند . پس از آن سمرقند به یکی از بزرگترین مرکز ها فروش و تجارت کاغذ در عالم تبدیل شد .
در ادامه به ارزیابی گونه های ورقه چاپی مورداستفاده در صنعت چاپ میپردازیم اما پیش از آن مقدمه با چگونگی پروسه چاپ آشنا میشویم .
چگونگی
فرایند چاپ مراحل
چاپ برای شروع و تکمیل شدن نیاز به:
نیروی
فشار انتقال
اطلاعات از روی فرم مرکب
برای انجام عمل چاپ روی تراز موردنظر سطحی
برای چاپ مثل کاغذ دارد .
در واقع از چهار نیاز با اهمیت و واجب برای انجام روند چاپ میتوان به مسئله زیر اشاره نمود:
فشار که نیروی انتقالدهنده داده ها می باشد . هر چه سطح موردنظر بزرگتر باشد به فشار بیشتری برای چاپ نیاز داریم .
فرم که حمل کننده اطلاعات مدنظر بوده و مشتمل بر فرمهای نرمافزاری و سختافزاری است و دربرگیرنده نوشته , تصاویر و نقوشی میباشد که قصد چاپ آنها را داریم .
مرکب که برای ظهور داده ها ما یحتاج است که مشتمل بر چهار جزو کلیدی رنگدانه، چسب، مواد بیشتر کننده، مواد حمل کننده مرکب است .
سطح ذیل چاپ که اخذ کننده اطلاعات هست .
این سطح های قادر است از جنسهای مختلفی مانند کاغذ چاپی , شیشه , چوب , سنگ, فلز, پلاستیک , پارچه و … باشد چاپ شیوههای مختلفی دارد که از آن پاراگراف میتوان به چاپ افست , چاپ دیجیتال و … اشاره کرد .
امروزه از صنعت چاپ در صنعت های مختلف بهویژه صنعت بسته بندی , چاپ ابزارهای تبلیغاتی اعم از چاپ کاتالوگ و محصولات و دیگر موردها به کارگیری می
:: بازدید از این مطلب : 46
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1